Home / Wijnproeverij / Wijncursussen / 

Wijnvignet SDEN 1

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Kosten: Є 165,- p.p. (incl. BTW, wijnen, proefformulieren, cursusboekje, overig lesmateriaal)

De wijnvignetcursussen bestaan altijd uit 2 direct opeenvolgende avonden, namelijk een donderdag en een vrijdagavond. U klikt op het inschrijfformulier alleen de eerste datum aan.

Deze cursus bestaat uit 2, praktijkgerichte cursusavonden gericht op het ervaren en genieten van wijn. U vindt wijn een mooi product maar weet er niet zoveel van? U wilt er meer van weten zonder al te veel poespas? Dan is deze cursus iets voor u. Beperkte theorie, veel proeven en ervaren. U leert systematisch wijnproeven, over wijnproductie, meest bekende druivenrassen, wijn-spijs etc. Leerzaam en onderhoudend. U legt tevens de basis voor een eventuele vervolgcursus. U krijgt les van een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie en registervinoloog. Wij werken met het boekje "Ik weet wat van wijn" van de FHKN. U kunt ter afsluiting op de 2e avond meedoen aan het examen Wijnvignet.

Meteen inschrijven >

 


 

Wijnoorkonde SDEN 2

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
Kosten: Є 425,- p.p. (incl. 21% BTW, wijnen, proefformulieren, lesboek en overig lesmateriaal)

Deze cursus bestaat uit een serie van 5 lessen die om de 2 weken plaatsvinden op de donderdagavond. Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum van het komend seizoen aangegeven. We zijn net een nieuwe cursus gestart. Binnenkort wordt een nieuwe serie ingepland. Vanaf januari 2018 gaan we hem weer 'draaien'.

Deze cursus is ideaal voor de iets fanatiekere wijnliefhebber die graag meer wil weten over de boeiende wereld van wijn. U leert wijnen systematisch proeven en beoordelen, zodat u nog beter van wijn kunt genieten. In 5 avonden krijgt u een helder beeld van: het proeven, hoe wijn wordt gemaakt, de belangrijkste druivenrassen, wijngebieden in en buiten Europa, wijnstijlen, combinaties tussen wijn en spijs etc. U krijgt les van een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie en tevens registervinoloog. U werkt met het boek Op stap naar de wijn' van Michel van Tuil. Na afronding van de cursus kunt u zich desgewenst opgeven bij De Wijnacademie in Maarn voor deelname aan het officieel erkende examen om de Wijnoorkonde te behalen.

Meteen inschrijven >

 


 

Wijnbrevet SDEN 3

Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Kosten: Є 525,- (incl. 21% BTW, wijnen, proefformulieren) (excl. het cursusboek en examenkosten)

Deze cursus bestaat uit een serie van 8 lessen die om de 2 tot 3 weken plaatsvinden op de donderdagavond. Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum van het komend seizoen aangegeven. Deze cursus start op donderdag 25 januari 2018. De overige lesdata zijn: 1, 15 en 22 februari, 8, 22 en 29 maart en 12 april 2018.

Wijnbrevet is het vervolg op de cursus Wijnoorkonde. Wij adviseren om eerst uw Wijnoorkonde te behalen. Maar dat is geen verplichting. U mag ook zonder dit voortraject aan het Wijnbrevet meedoen. Deze cursus biedt de gevorderde wijnhobbyist en/of -professional een complete cursus met diepgang en achtergronden. In 8 lessen leert u over: vinificatie, wijngebieden, wijnproeven, druivenrassen, kwaliteit, smaak, wetgeving etc. U krijgt les van een aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie en registervinoloog. Wij werken met het boek Aan de Slag met Wijn. Dit dient uzelf te kopen. Na afronding kunt u meedoen aan het officieel erkende examen Wijnbrevet. Dit diploma is vereist voor inschrijving aan de Wijnacademie.

Meteen inschrijven >