Home / Kookstudio / Kooktechnieken voor beginners en gevorderden / Basiscursus kooktechnieken / 

Basiscursus kooktechnieken

Tijd: van 18.00 tot 22.00 uur
Kosten: Є 625,- p.p. (incl. 21% btw, koffie, thee, water, 2 glazen wijn/fris p.p., cursusboek/lesmateriaal)

Deze cursus bestaat uit een serie van 5 lessen die om de 1 of 2 weken plaatsvinden op de vrijdagavond. Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum weergegeven. De cursus start op 12 juli 2019. De overige lesdata zijn dan: 19 en 26 juli, 9 en 30 augustus 2019.

De cursus is bestemd voor de fanatieke hobbykok. U kent uw weg in de keuken en u heeft ruime kookinteresse en -ervaring. Maar u wilt echt beter leren koken. Met meer gedegen kennis over techniek en product, smaak en creativiteit. U kookt graag maar wilt uw technieken op een structureel hoger niveau tillen. Ook wilt u beter begrijpen wat er gebeurt in uw pan. Hoe u 'fouten' kunt voorkomen of herstelt. Deze cursus is dan echt iets voor u. Iedereen die deelneemt, heeft affiniteit met koken en wil de technieken beter beheersen. Dan kan bij ons. U volgt 5 lessen op een vrijdagavond van elk 4 uur. Thema's zijn onder andere: keukenorganisatie en -hygiëne, een goede mise-en-place maken, klassieke snijtechnieken, warenkennis, klassieke bereidingswijzen van diverse bouillons, gebonden en heldere soepen, hartige en zoete sauzen, groenten, vlees, vis, granen en deegwaren. Elke les start met theorie, uitleg en demonstratie. Daarna past u de geleerde (veelal klassiek Franse) kooktechnieken toe bij de bereiding van verschillende gerechten. Aan het eind van de les worden de gerechten gezamenlijk genuttigd. U krijgt les van een volledig gediplomeerd, zelfstandig werkend kok. (maximaal 12 deelnemers)

 

Inschrijven

Momenteel zijn er nog geen nieuwe data bekend. U kunt contact met ons op nemen, zodat we kunnen kijken of we een gepaste oplossing kunnen vinden.